Més de 350 joves es ‘Troben en el Camí’ al ‘Campobosco 2023’

10 marzo 2023

Més de 350 joves es van reunir de l’11 al 12 de febrer a Salesians El Campello per celebrar el Campobosco 2023, trobada d’Itinerari d’Educació en la Fe que reuneix cada any participants a partir de segon de Batxillerat de les cases salesianes de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Aragó. “Aquest any la novetat ha estat la presència de les cases salesianes de les Filles de Maria Auxiliadora de València i Alacant, on junts hem pogut continuar compartint i reconeixent-nos com a família salesiana”, explica Firenze Bisio, de l’equip inspectorial de Pastoral Juvenil.

El lema inspectorial Obrim Camins va donar peu al sentit de la trobada: “Ens trobem en el camí”. Una cita que va estar plena de “testimonis i dinàmiques formatives i vocacionals aprofundint sobre la vida, persones, objectes i llocs de Don Bosco, que acompanyen i apropen a seguir coneixent el nostre ésser cristià”, afegeix.

La trobada, que va comptar amb la salutació als joves per part de l’Inspector Ángel Asumendi, dissabte a la tarda, es va dividir en quatre nivells, segons etapes formatives. Al matí els tres primers nivells van treballar la vida de Don Bosco analitzant els personatges de la seva vida, els llocs on va fer la seva missió i els objectes que va utilitzar al llarg de la seva trajectòria. El quart nivell, d’altra banda, va explicar un plantejament de més aprofundiment en la fe i l’estil de Don Bosco. Es van traslladar fins al monestir de la Santa Faz on poder continuar coneixent les diferents crides que Déu ens fa.

Els testimonis es van presentar als joves en forma de xerrades TED que es distribuïen a: ‘Des del meu Voluntariat. Com “he arribat aquí»’, pel director d’Alcoi San Vicente Ferrer, Jaime Sanjuan, el salesià Rubén Ponce i l’animadora de València Sant Antoni Abat, Marta Hinojosa; ‘Com visc una experiència de lliurament avui en clau de voluntariat’, per l’educadora de FISAT, Ana Martínez’, el professor d’Alcoi, Alejandro Navarro i la salesiana Ariadna Suárez; ‘Mi vida en salesiano’, per la salesiana cooperadora Claudia Gil, amb el seu marit, i el salesià Francisco Cánovas. I finalment, després de conèixer la vida i el testimoniatge de Don Bosco, «Com m’apropo a Déu»a través de diferents experiències que van compartir les monges de cloenda de la Santa Faz, el salesià José Ropero i els professors de Salesians Elx, Javier Sebastían al costat de Manolo Copé.

A la trobada, a més de l’equip coordinador format per voluntaris dels centres juvenils, hi van participar 9 salesians i una salesiana. Entre ells el director de la presència salesiana, Antonio Zaragoza, que va fer d’amfitrió ia qui se li agraeix l’acolliment dels organitzadors. Des del Centre Juvenil Don Bosco de Salesians Villena en concloure mostraven el seu agraïment a la Inspectoría per aquesta trobada intensa i assenyalaven que han pogut formar-se i trobar-se amb ells mateixos.

También te puede interesar…