Ser voluntari o voluntària en qualsevol entitat suposa les ja típiques qüestions de voler, saber i que et donen l’oportunitat de fer-ho, però encara més important que tot açò és la vocació de donar-se de forma altruista, és a dir, fer del nostre projecte de vida un projecte per als altres.

 

 

El model de societat que compartim ens menja entre les demandes del mercat, els desitjos materials i la falsa necessitat d’immediatesa que fan que visquem tot el dia exigint-nos a nosaltres i nosaltres mateixes ser més productius, que ens organitzem de forma més àgil i que siguem ràpids a recaptar el que se’ns deu pel nostre treball. Per açò, la pregunta arribats a aquest punt és i què ens pot oferir una entitat de temps lliure pel que fa a açò?

El voluntariat en el temps lliure ha de formar part d’un altre paradigma, ha de suposar canviar la pressa de la societat per la reflexió que et dóna una marxa per la muntanya, canviar els xats de whatsapp des d’un prestigiós smartphone per les valuoses converses cara a cara i ens ha de possibilitar canviar les demandes del mercat per un “jo ho faig” que no es paga ni amb tot l’or del món i és que, en cas contrari, ens guanyaran tots els cinemes, centres comercials i restaurants de menjar ràpid del món, però a açò amics i amigues, a oferir alguna cosa diferent no ens guanya ningú.

 

 

No obstant açò, per a oferir alguna cosa diferent hem de ser gent diferent i no n’hi ha prou amb dir el sóc, cal viure diferent, pensar diferent, fer diferent i acceptar les diferències dels altres, perquè, al cap i a l’últim, si volem proposar alguna cosa diferent deurem ser exemple d’açò, no?

Tant de bo aconseguim ser espais on es puga parlar que el diferent també val, que el que més val no és el que més costa i que cadascun de nosaltres, des d’allò al que ens dediquem ens puguem donar als altres coste el que coste.

 

Sergio Cebral, President de la Federació Don Bosco CV

 

#somFede #VineYVoràs

Uso de cookies

Para garantizarle una navegación por nuestra web segura y de calidad, le informamos que utilizamos Cookies. Si está de acuerdo clique ACEPTAR. Puede bloquear o eliminar las cookies instaladas en su equipo mediante la configuración de las opciones del navegador. Para más información consulte nuestra Política de Cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies