La labor del voluntariat en l’àmbit de l’educació en el temps lliure depén, en gran manera, de la seua formació. Per això, els monitors i monitores del Centre Juvenil Entre Amics estan en un constant procés d’aprenentatge, al igual que les persones voluntàries de la resta dels centres i associacions juvenils que formen part de la Federació Don Bosco.

En concret,fa menys d’un mes, Entre Amics va comptar amb un cap de setmana molt complet amb una de les seues activitats formatives més fortes, la FAEA (Formació Animadors Entre Amics).

 

Des del dissabte al matí fins al diumenge a la vesprada tots els monitors i monitores van debatre junts sobre diferents aspectes del centre juvenil perquè la seua labor com a persones educadores i animadores siga cada vegada millor i més efectiva. Els temes tractats en l’acampada a Moraira (Alacant) van versar des del compromís personal fins a la motivació de cada una d’estes persones.

Concretament, van començar el cap de setmana formatiu realitzant una anàlisi d’allò que va portar a les persones voluntàries a pertànyer a Entre Amics i els moments en què el compromís s’ha sentit amb major o menor força en si mateixes. També s’aprofundia durant l’acampada en allò que ha canviat i millorat en el seu ser animador i a què està cridant Déu i Don Bosco a totes estes persones participants.

Amb això, les diferents generacions de monitors i monitores compartixen la seua experiència i reflexions per a tindre diferents punts de vista que enriquisquen el moment i anàlisi de la realitat actual.

A més, gràcies a la FAEA es crea un clima de confiança i convivència que afavorix que puguen expressar-se i tindre noves idees que aplicaran d’ara en avant al seu dia a dia com a agents educadors al servici de la joventut, seguint l’estil de Don Bosco.

Uso de cookies

Para garantizarle una navegación por nuestra web segura y de calidad, le informamos que utilizamos Cookies. Si está de acuerdo clique ACEPTAR. Puede bloquear o eliminar las cookies instaladas en su equipo mediante la configuración de las opciones del navegador. Para más información consulte nuestra Política de Cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies