Els centres juvenils salesians es retroben a Cartagena en el XIII Dia de les Federacions

25 noviembre 2019

 Més de 600 jóvens de la Federació Don Bosco Bosco de la Comunitat Valenciana i de la Federació Juvenil Don Bosco de la Regió de Múrcia es rencuentra a Cartagena.

El dissabte 23 de novembre es van congregar en Salesians Cartagena, més de 600 jóvens arribats des dels centres juvenils de la Comunitat València i Regió de Múrcia, així com el centre juvenil Fiesta del Árbol d’Albacete i Trobada d’Amics de Saragossa (Federación Maín de Aragón) . El motiu no era un altre que celebrar el dia XIII Dia de les Federacions. El centre amfitrió, CJ Àncora de l’Obra Salesiana de Cartagena, va ser l’encarregat de mostrar-nos totes les meravelles de la ciutat, així com de la logística d’espais i materials, i recepció en el Port de Cartagena. Enguany, el dia s’ambientava en un Festival de música, amb l’aportació musical d’un DJ, a l’inici del dia en esta mateixa àrea de la ciutat.

Durant el matí, els assistents a la trobada van poder conéixer els principals carrers i edificis turístics de la ciutat, a través d’una gymkana per la zona centre de Cartagena. A continuació ens dirigim cap al col·legi de Salesians Cartagena, per a continuar amb la dinàmica preparada. Ja en el col·legi, seguim disfrutat d’animacions, balls, Celebració de la Paraula, i el gran joc de la vesprada. El dia va finalitzar amb focs artificials i amb els premis sortejats a través de les xarxes socials de la Federació Don Bosco de la Comunitat Valenciana.

Institucions públiques i salesianes unides en este dia de les Federacions

En esta jornada, les Federacions Don Bosco de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia es van veure abrigades per la presència de diverses autoritats. Pilar Blasco, Presidenta del Consell Valencià de la Joventut i Raúl Puche com a director general de Joventut de la Regió de Múrcia, van mostrar el seu suport a les diverses activitats i projectes que es realitzen en pro de la joventut i la infància així com a la formació per al voluntariat desenrotllada pels nostres centres i associacions juvenils. El salesià José Joaquín Coma, va poder donar-nos una càlida benvinguda en el Port de Cartagena com a Director de la presència salesiana en la ciutat.

Bosco Global (ONGD de la Inspectoría María Auxiliadora) també va tindre un paper especial durant el dia on va poder comentar-nos quins seran les novetats de l’Organització en este pròxim 2020. FISAT també va estar present, disfrutant com a destinataris de la trobada i organitzant el servici de cafeteria de després del menjar. Sens dubte, una festa del voluntariat amb moments lúdics, formatius i d’oració que no hauria sigut possible sense la implicació de totes les entitats presents i, especialment, de l’equip voluntari del centre amfitrió.

También te puede interesar…