La nostra Àrea d’Inclusió Social

19 octubre 2021

A continuació, us expliquem en què consisteix la nostra àrea d’Inclusió Social de la Federació.

Identitat i Objectius

La Inclusió de TOTES les persones joves ha sigut un dels pilars fonamentals des dels inicis de la comunitat salesiana. Perquè ja va ser Don Bosco qui recollia a aquells xiquets i joves que es trobaven al carrer o que, simplement no havien tingut l’oportunitat de formar-se i educar-se, i els donava un espai amb el qual poder arribar als mateixos privilegis laborals, econòmics i socials que la resta de persones.
Seguint el seu exemple, des de la Federació, volem que els Centres Juvenils siguen agents de transformació social, creant llocs en els quals cada jove puga PARTICIPAR d’ells sense importar la seua condició, per això fomentem la seua DIVERSITAT perquè el nostre entorn també ho siga. A més, lluitem perquè siguen espais ACCESSIBLES enfront de tants altres ambients que no ho són o no poden ser-ho.

Com ho fem?

A través de l’Àrea d’Inclusió Social, un grup de treball format per representants de tots els centres participants de la Federació.
Les nostres línies principals són:
– Activitats i trobades, on treballem amb els animadors i animadores sobre l’estat de la inclusió en els centres i revisem les nostres accions.
– Acompanyament i suport a aquests centres perquè ells puguen aplicar correctament, i cada vegada més, aquestes idees en si mateixos.
– Participació en associacions i entitats on també es tinga aquesta sensibilitat i amb la qual es puga anar creixent de manera comuna.
– Accions socials de les quals participen els interessats i interessades en els mateixos centres juvenils o en moviments organitzades per ells.

También te puede interesar…