Comencen els preparatius de la Jornada Mundial de la Joventut que tindrà lloc a Lisboa a l’agost 2023

4 octubre 2022

Del 29 de setembre al 2 d’octubre, a Lisboa, s’han trobat els delegats de joventut de les diòcesis d’Espanya i els delegats i coordinadors de pastoral de les congregacions per concretar diferents aspectes de la JMJ, entre els quals va destacar el delegat de Pastoral Juvenil de Santiago el Mayor, Xabi Camino, representant els Salesians.

Els participants van visitar el lloc on seran les celebracions comunes, l’acolliment, el via crucis, la vigília i l’eucaristia d’enviament. A més, es van trobar amb l’equip coordinador local (COL) al centre de coordinació, on els van explicar les previsions i tasques de cara a la trobada. “Ha estat una trobada increïble, amb representants de totes les diòcesis i congregacions, una primera experiència de la riquesa de l’Església i del que aquests dies viurem” segons explica una representant de les Filles de Maria Auxiliadora.

DON BOSCO ENTRE ELS PATRONS DE LA JMJ

Per a la JMJ Lisboa 2023, el Comitè Organitzador Local ha proposat 13 patrons, entre els quals destaca Don Bosco, Carlo Acutis, Sant Antoni de Pàdua o la beata Maria Clara del Nen Jesús, entre d’altres que han nascut a la ciutat que acull la JMJ o procedeixen altres països, i són models per als joves.

También te puede interesar…